Kapří guláš
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyKapr obecný
- 1kilogramBrambory
- 200gramůPaprika červená
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyKmín celý
- 100gramůCibule
- 30gramůCibule - nať
- 20gramůJíška hotová tmavá
- 700mililitrůVývar rybí
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
32 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra vyvrhneme, očistíme, omyjeme, odřízneme hlavu, opatrně vyjmeme páteř, maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky bez jádřinců na nudličky, cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme brambory, krátce orestujeme, posypeme mletou paprikou, kmínem, promícháme, přidáme rybí maso, rajčatový protlak, papriky, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Zahustíme jíškou, povaříme ještě tři minuty a odstavíme.
- 3Kapří guláš servírujeme v hlubokých talířích a jednotlivé porce posypeme posekanou cibulovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.