Kapří polévka
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstNudle vaječné
- 1,5litryVoda pitná
- 800gramůKapr obecný
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
309 mg
Cukr
246 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po chvíli polévku osolíme, okyselíme octem, rybu vyjmeme a vykostíme. Maso vložíme zpět do polévky, přisypeme nudle a vaříme dále.
- 2Nakonec do polévky vlijeme vejce rozšlehaná s trochou vývaru a krátce je na mírném ohni povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.