Kapří polévka se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 20gramůKapří jikry
- 2gramySůl
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyMrkev kořen
- 3gramyMuškátový oříšek
- 1lžíceMouka bezlepková
- 0,2kusCeler bulvový
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůKapr obecný
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
739 mg
Postup přípravy
- 1Kapra kuchyňsky očistíme a kapří hlavu a mlíčí dáme vařit do polévkového hrnce s kuličkami nového koření a s kuličkami celého pepře.
- 2Než se maso uvaří, nastrouháme kořenovou zeleninu a s trochou mouky ji opražíme na másle. Když je rybí maso vařené, vybereme ho děrovanou naběračkou a obereme z něj kosti.
- 3Do rybího vývaru vsypeme nastrouhanou zeleninu a povaříme ji, aby změkla. Když je zelenina měkká, vrátíme do vývaru obrané rybí maso, polévku ochutíme drceným muškátovým oříškem a necháme chvíli povařit, aby se chutě všech ingrediencí propojily. Polévku podáváme horkou, ihned po uvaření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.