Kapří polévka se zeleninou

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
739 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra kuchyňsky očistíme a kapří hlavu a mlíčí dáme vařit do polévkového hrnce s kuličkami nového koření a s kuličkami celého pepře.
  • 2
    Než se maso uvaří, nastrouháme kořenovou zeleninu a s trochou mouky ji opražíme na másle. Když je rybí maso vařené, vybereme ho děrovanou naběračkou a obereme z něj kosti.
  • 3
    Do rybího vývaru vsypeme nastrouhanou zeleninu a povaříme ji, aby změkla. Když je zelenina měkká, vrátíme do vývaru obrané rybí maso, polévku ochutíme drceným muškátovým oříškem a necháme chvíli povařit, aby se chutě všech ingrediencí propojily. Polévku podáváme horkou, ihned po uvaření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.