Kapusta dušená na slanině
50 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1600gramůKapusta hlávková
- 30gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 1,3gramyMajoránka
- 30gramůČesnek
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
671 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál.
- 2Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené vodě a scedíme.
- 3Slaninu nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a částečně ji roztavíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zastříkneme vodou.
- 4Do základu vložíme ovařenou kapustu, přidáme pepř, majoránku a česnek utřený se solí a za občasného promíchání udusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 8. 2015
Kapusta dušená na slanině
Kapustu takto připravuji, jen nedávám majoránku. Recept pochází z Receptur teplých pokrmů. Pro větší jedlíky se může přidat trochu více kapusty. Příprava je rychlá, nenáročná a jídlo chutné. Můžu doporučit.😉