Kapusta dušená s vepřovým masem
70 min.
Ingredience
- 250gramůKapusta hlávková
- 400gramůVepřová plec
- 50gramůSlanina vepřová
- 60gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůBešamel
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na kostky, slaninu na nudličky, kapustu rozčtvrtíme a vyřízneme košťál, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme maso s cibulí, orestujeme, přiložíme kapustu, zakryjeme a chvilku podusíme. Podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, přidáme trochu bešamelu, promícháme a dusíme odkryté. Pár minut před koncem dušení přidáme česnek a dovaříme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.