Kapusta pečená s masem a rajčaty
60 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 200gramůUzené maso vařené
- 500gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1šálekVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej stolní
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu rozčtvrtíme, krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji.
- 2Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme kapustu, plátky uzeného masa, rajčata a cibuli s česnekem. Pokrm opepříme a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v mírně vyhřáté troubě pod pokličkou asi 30 minut. Dopékáme bez pokličky, aby se odpařila tekutina.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.