Kapusta plněná (podle M. D. Rettigové)

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vypereme nejprve v tekoucí studené vodě, poté v horké vodě a necháme ji stát ve vařící vodě 15 minut.
  • 2
    Maso umeleme, dáme do mísy. Přidáme nakrájenou a sklovitě vyškvařenou slaninu podušenou s polovinou cibule. Přidáme okapanou rýži, okořeníme a osolíme a dobře promícháme.
  • 3
    Očištěnou kapustu rozebereme na listy, krátce spaříme a necháme okapat. Na každý list dáme lžíci směsi a řádně zabalíme do tvaru koule.
  • 4
    Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme druhou polovinu osmahnuté cibule, na ni vyskládáme kapustové závitky, podlijeme a dusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.