Kapusta plněná (podle M. D. Rettigové)
75 min.
Ingredience
- Náplň
- 100gramůRýže loupaná
- 200gramůHovězí libové
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCibule
- 1kusKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži vypereme nejprve v tekoucí studené vodě, poté v horké vodě a necháme ji stát ve vařící vodě 15 minut.
- 2Maso umeleme, dáme do mísy. Přidáme nakrájenou a sklovitě vyškvařenou slaninu podušenou s polovinou cibule. Přidáme okapanou rýži, okořeníme a osolíme a dobře promícháme.
- 3Očištěnou kapustu rozebereme na listy, krátce spaříme a necháme okapat. Na každý list dáme lžíci směsi a řádně zabalíme do tvaru koule.
- 4Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme druhou polovinu osmahnuté cibule, na ni vyskládáme kapustové závitky, podlijeme a dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.