Kapusta s fazolemi
35 min.
Ingredience
- 125gramůFazole bílé sterilované
- 2kusyPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 200gramůKapusta hlávková
- 1lžíceOlej stolní
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceSlunečnice - semena
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek a řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme. Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy, oloupanou mrkev nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli, česnek a celer podusíme na oleji, zalijeme vývarem a přidáme polovinu tymiánu. Vše vaříme asi 10 minut, potom přidáme mrkev a kapustu a vaříme ještě 5 minut.
- 3Nakonec do pokrmu přidáme slunečnicová semínka a okapané fazole. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme zbylým tymiánem.
- 4Podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.