Kapusta s mrkví a se šunkou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůKapusta hlávková
- 30gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 15kusůPepř černý celý
- 1lžičkaKmín celý
- 2kusyBujón hovězí
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 300mililitrůJogurt bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka rýžová
- 300gramůMrkev kořen
- 200gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme pod tekoucí vodou, rozebereme na listy a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nakrájíme na plátky. Česnek s cibulí oloupeme. Do vajíčka na přípravu čaje vložíme 15 kuliček pepře, kmín a 1 stroužek česneku. Šunku rozkrájíme na 1 cm široké proužky.
- 2Uvedeme k varu 1,5 l vody, vložíme kostky vývaru, kapustu, mrkev, cibuli a vajíčko s kořením. Přiklopíme a vaříme tak, aby zelenina zůstala křupavá. Poté vyjmeme cibuli i s vajíčkem. Vodu slijeme a zeleninu necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěného pekáče, posypeme nakrájenou šunkou a zalijeme jogurtovou zálivkou.
- 3Pečeme 0,5 hodiny v předehřáté troubě na 200°C a servírujeme teplé.
- 4Příprava zálivky:
- 5Mouku rozmícháme v jogurtu, přidáme syrová vejce a nastrouhaný parmezán. Dle potřeby osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.