Kapusta sladkokyselá

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu opláchneme pod proudem vody a rozkrojíme na čtvrtiny. Ve vařící osolené vodě blanširujeme, pak vyjmeme. Necháme okapat a potom zchladíme v ledové vodě. Pokrájíme na proužky široké asi 1 cm.
  • 2
    Na kostičky o hraně asi 1 cm rozkrájíme ananas, klobásky pokrájíme na kolečka široká asi 3 mm.
  • 3
    Do připraveného woku vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj proužky kapusty a kostičky ananasu, zasypeme pepřem a kořením pěti vůní a zprudka opékáme. Přilijeme asi polovinu celkového množství vývaru. Vaříme 5 minut. Vložíme klobásková kolečka a necháme provářet na mírném plamenu asi 10 minut.
  • 4
    Do vývaru, který nám zbyl, vmícháme škrob, protlak z rajčat, ocet, sójovou omáčku a cukr. Vzniklou směsí přelijeme uvařenou kapustu ve woku. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a podáváme. Pokrm nakonec ještě posypeme nasekaným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.