Kapusta sladkokyselá
35 min.
Ingredience
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 750gramůKapusta hlávková
- 2kusyKlobása vepřová
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnanas
- 1špetkaKoření pěti vůní
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 2lžíceCukr krupice
- 3lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kapustu opláchneme pod proudem vody a rozkrojíme na čtvrtiny. Ve vařící osolené vodě blanširujeme, pak vyjmeme. Necháme okapat a potom zchladíme v ledové vodě. Pokrájíme na proužky široké asi 1 cm.
- 2Na kostičky o hraně asi 1 cm rozkrájíme ananas, klobásky pokrájíme na kolečka široká asi 3 mm.
- 3Do připraveného woku vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj proužky kapusty a kostičky ananasu, zasypeme pepřem a kořením pěti vůní a zprudka opékáme. Přilijeme asi polovinu celkového množství vývaru. Vaříme 5 minut. Vložíme klobásková kolečka a necháme provářet na mírném plamenu asi 10 minut.
- 4Do vývaru, který nám zbyl, vmícháme škrob, protlak z rajčat, ocet, sójovou omáčku a cukr. Vzniklou směsí přelijeme uvařenou kapustu ve woku. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a podáváme. Pokrm nakonec ještě posypeme nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.