Kapusta v sardelové omáčce
40 min.
Ingredience
- 750gramůKapusta hlávková
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSardelová pasta
- 1,5litryVoda pitná
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Vápník
271 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kapustu rozebereme na listy a v mírně osolené vroucí vodě uvaříme doměkka.
- 2Okapanou kapustu nakrájíme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teple.
- 3Sardelovou pastu rozetřeme a za stálého míchání rozvaříme v octě. Přidáme olej, sůl, pepř a znovu přivedeme k varu. Omáčku smícháme s uvařenou kapustou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.