Kapusta v těstíčku
70 min.
Ingredience
- 600gramůKapusta hlávková
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSalám měkký
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1gramSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůTuk
- 100gramůSlanina vepřová
- Těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 10gramůCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustu nakrájíme na nudličky, slaninu na malé kostičky, cibuli nadrobno, salám na kostičky a česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, kapustu, krátce podusíme, zasypeme moukou, promícháme a podlijeme trochou vody. Dále dusíme 10 minut a odstavíme. Ke kapustě přimícháme salám, česnek, osolíme, opepříme, pekáček vymažeme tukem a obsah pánve do něj přendáme.
- 3Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přisypeme mouku, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, špetku mletého muškátu a vymícháme řidší těsto. Zalijeme těstem kapustovou směs v pekáčku, vložíme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny. Zapečený pokrm rozřežeme na porce, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.