Kapusta zapečená s rýží
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKapusta hlávková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2šálkyRýže loupaná
- 100gramůMoravské uzené maso
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1litrVoda pitná
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.
- 2Opranou rýži nasypeme do většího množství vroucí osolené vody. Od bodu varu vaříme přesně 10 minut, poté ji necháme okapat, promícháme se lžičkou másla, nasekaným masem a polovinou nastrouhaného sýra.
- 3Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme do ní rýži, kapustu a vrchní vrstvu rýže posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra. Zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a zapečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.