Kapusta zapečená s vepřovým masem
55 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůKapusta hlávková
- 400gramůVepřová plec
- 2lžíceOlej stolní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na části oleje dozlatova. Přidáme omyté maso nakrájené na kostičky, osmažíme, vmícháme mletou papriku, zpěníme a podlijeme trochou vody. Maso osolíme a dusíme doměkka.
- 2Do vymaštěného pekáče urovnáme vrstvy masa, nakrájené kapusty a rajčat nakrájených na plátky. Osolíme, opepříme a posypeme nasekaným česnekem. Vše pokapeme rozehřátým máslem a upečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě. Během pečení kapustu občas zakapeme šťávou z dušeného masa nebo vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.