Kapusta zapečená s vepřovým masem a rajčaty
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKapusta hlávková
- 300gramůVepřové maso mleté
- 6kusůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2litryVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5hrnekStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka v osolené vodě.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a téměř doměkka podusíme.
- 3Zapékací mísu vymastíme trochou másla, dáme do ní polovinu nasekané kapusty, na ni vrstvu masa, opět kapustu, na ni plátky rajčat, zakapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a půl hodiny pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.