Kapustnica s klobásou

210 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut.
  • 2
    Zelí slijeme, lák dáme stranou a zelí samotné propláchneme. Přidáme ho k masu.
  • 3
    Cibuli a česnek oloupeme a společně s klobásou, kořením a švestkami přidáme k polévce. Vaříme 120 minut, poté maso a klobásu vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.
  • 4
    Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a paprikou, 1 minutu povaříme, poté vlijeme 250 ml polévky, smetanu a dobře rozmícháme. Celou směs vlijeme do polévky. Vaříme 20 minut.
  • 5
    Přidáme maso a klobásu, osolíme a opepříme, dochutíme lákem ze zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.