Kapustnica s klobásou
210 min.
Ingredience
- 250gramůVepřové koleno
- 300gramůZelí kysané
- 120gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůŠvestky
- 3litryVoda pitná
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1kusKlobása - Čabajka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůPaprika mletá sladká
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut.
- 2Zelí slijeme, lák dáme stranou a zelí samotné propláchneme. Přidáme ho k masu.
- 3Cibuli a česnek oloupeme a společně s klobásou, kořením a švestkami přidáme k polévce. Vaříme 120 minut, poté maso a klobásu vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.
- 4Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a paprikou, 1 minutu povaříme, poté vlijeme 250 ml polévky, smetanu a dobře rozmícháme. Celou směs vlijeme do polévky. Vaříme 20 minut.
- 5Přidáme maso a klobásu, osolíme a opepříme, dochutíme lákem ze zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.