Kapustová nádivka pečená s kuřecím masem
50 min.
Ingredience
- 550gramůKapusta hlávková
- 250gramůStrouhanka
- 500gramůKuřecí prsa
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 20gramůTuk
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
39 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání umeleme.
- 2V pánvi na části másla opečeme omyté, na plátky nakrájené a osolené maso téměř doměkka.
- 3V míse smícháme osolené žloutky se zbylým rozpuštěným máslem. Přidáme kapustu, strouhanku navlhčenou mlékem, sůl a špetku muškátu. Vše promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 4Opečené plátky masa vložíme do tukem vymazaného pekáčku a přikryjeme vrstvou připravené nádivky.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
- 6Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.