Kapustová nádivka pečená s kuřecím masem

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
39 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání umeleme.
  • 2
    V pánvi na části másla opečeme omyté, na plátky nakrájené a osolené maso téměř doměkka.
  • 3
    V míse smícháme osolené žloutky se zbylým rozpuštěným máslem. Přidáme kapustu, strouhanku navlhčenou mlékem, sůl a špetku muškátu. Vše promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Opečené plátky masa vložíme do tukem vymazaného pekáčku a přikryjeme vrstvou připravené nádivky.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
  • 6
    Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.