Kapustová polévka
60 min.
Ingredience
- 33,3gramůSlanina vepřová
- 66,6gramůTuk
- 0,6gramPepř černý mletý
- 0,6gramMajoránka
- 13,3gramůSůl
- 500gramůKapusta hlávková
- 13,3gramůPolévkové koření
- 2litryHovězí vývar základní
- 100gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13,3gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
440 mg
Postup přípravy
- 1Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí vlažného vývaru.
- 2Uvedeme do varu, přidáme rozdrcenou majoránku a mletý pepř a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
- 3Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí.
- 4Polévku procedíme a vložíme do ní kapustu podušenou na cibuli a slanině.
- 5Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
- 6Příprava kapusty: Cibuli jemně nakrájenou osmahneme dorůžova na částečně roztavené slanině, nakrájené na drobné kostičky a zalijeme zbylou dávkou vývaru. Do tohoto základu vložíme očištěnou, opláchnutou, na nudličky nakrájenou a spařenou kapustu. Dusíme téměř doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 9. 2015
Kapustová polévka
Moc dobrý recept i popis na kapustovou polévku. Kdo ji má rád, ať vyzkouší.😉
Anonymní uživatel
pá 13. 10. 2017
Kapustová polévka
Chybné pořadí jednotliých kroků. jinak dobré😉