Kapustová polévka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
440 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí vlažného vývaru.
  • 2
    Uvedeme do varu, přidáme rozdrcenou majoránku a mletý pepř a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
  • 3
    Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí.
  • 4
    Polévku procedíme a vložíme do ní kapustu podušenou na cibuli a slanině.
  • 5
    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
  • 6
    Příprava kapusty: Cibuli jemně nakrájenou osmahneme dorůžova na částečně roztavené slanině, nakrájené na drobné kostičky a zalijeme zbylou dávkou vývaru. Do tohoto základu vložíme očištěnou, opláchnutou, na nudličky nakrájenou a spařenou kapustu. Dusíme téměř doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 9. 2015
Kapustová polévka
Moc dobrý recept i popis na kapustovou polévku. Kdo ji má rád, ať vyzkouší.😉
Anonymní uživatel
pá 13. 10. 2017
Kapustová polévka
Chybné pořadí jednotliých kroků. jinak dobré😉