Kapustová polévka s bůčkem

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
69 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po pár minutách vaření se na hladině utvoří pěna, kterou odebereme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem a vaříme 40 minut.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Mezitím si nakrájíme kapustu na slabé proužky a přidáme do jíšky, osmahneme a zalijeme trochou vývaru z masa. Podusíme 5 minut a odstavíme. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vrátíme do hrnce, přidáme kapustu s povařenou jíškou a pozvolna vaříme.
  • 3
    V pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme cukr a jakmile začne karamelizovat, přidáme do pánve kostky vařených brambor a v karamelu je obalíme. Brambory v karamelu přisypeme do polévky a ještě několik minut povaříme, než se provaří jíška a rozvaří karamel.
  • 4
    Polévku podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.