Kapustová polévka s bůčkem
90 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 100gramůPórek
- 300gramůKapusta hlávková
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory
- 15gramůCukr krupice
- 2000mililitrůVoda pitná
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
69 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po pár minutách vaření se na hladině utvoří pěna, kterou odebereme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem a vaříme 40 minut.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Mezitím si nakrájíme kapustu na slabé proužky a přidáme do jíšky, osmahneme a zalijeme trochou vývaru z masa. Podusíme 5 minut a odstavíme. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vrátíme do hrnce, přidáme kapustu s povařenou jíškou a pozvolna vaříme.
- 3V pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme cukr a jakmile začne karamelizovat, přidáme do pánve kostky vařených brambor a v karamelu je obalíme. Brambory v karamelu přisypeme do polévky a ještě několik minut povaříme, než se provaří jíška a rozvaří karamel.
- 4Polévku podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.