Kapustová polévka s mlékem a pohankou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Vápník
88 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a 5 minut vaříme.
  • 2
    Pohanku spaříme vařící vodou, přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme omytou, na kostičky nakrájenou kapustu a vše ještě 10 minut vaříme.
  • 3
    Polévku ochutíme vegetou, osolíme, přilijeme mléko a přivedeme znovu téměř k varu. Podle chuti opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.