Kapustová polévka s mlékem a pohankou
35 min.
Ingredience
- 200gramůKapusta hlávková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPohanka
- 3decilitryMléko plnotučné
- 6decilitrůVoda pitná
- 1špetkaVegeta
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Vápník
88 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a 5 minut vaříme.
- 2Pohanku spaříme vařící vodou, přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme omytou, na kostičky nakrájenou kapustu a vše ještě 10 minut vaříme.
- 3Polévku ochutíme vegetou, osolíme, přilijeme mléko a přivedeme znovu téměř k varu. Podle chuti opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.