Kapustová polévka s vepřovým kolenem
150 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 200gramůKapusta hlávková
- 6špetekPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 40gramůSádlo škvařené
- 40gramůSlanina vepřová
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůVepřové koleno
- 3stroužkyČesnek
- 1litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
472 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme metlou, přidáme pepř, třený česnek a vaříme asi 3/4 hodiny za občasného míchání.
- 2V jiném hrnci uvaříme koleno a zvlášť kapustu.
- 3Ke konci varu slijeme oba vývary a polévku přecedíme přes hustý cedník.
- 4Osmahneme nakrájenou cibuli na rozpuštěné slanině. Pak ji přidáme do procezené polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Dle chuti přisolíme.
- 5Kapustu nakrájíme na nudličky, koleno obereme od kosti, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.