Kapustová polévka s vepřovým kolenem

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
472 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme metlou, přidáme pepř, třený česnek a vaříme asi 3/4 hodiny za občasného míchání.
  • 2
    V jiném hrnci uvaříme koleno a zvlášť kapustu.
  • 3
    Ke konci varu slijeme oba vývary a polévku přecedíme přes hustý cedník.
  • 4
    Osmahneme nakrájenou cibuli na rozpuštěné slanině. Pak ji přidáme do procezené polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Dle chuti přisolíme.
  • 5
    Kapustu nakrájíme na nudličky, koleno obereme od kosti, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.