Kapustová polévka se slaninou a česnekem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu dobře očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme drobně pokrájenou uzenou slaninu, osmažíme do křupava. Následně posypeme moukou, za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře promícháme. Vložíme rozkrájenou kapustu, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou, vložíme bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek.
  • 2
    Přiklopíme, povaříme kapustu do měkka. Před dovařením přidáme nasekanou petrželku, přilijeme mléko, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ihned odstavíme.
  • 3
    Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.