Kapustová polévka se slaninou a česnekem
30 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta
- 100gramůUzená slanina bez kůže
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryVývar zeleninový
- 3gramyBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaVegeta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu dobře očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme drobně pokrájenou uzenou slaninu, osmažíme do křupava. Následně posypeme moukou, za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře promícháme. Vložíme rozkrájenou kapustu, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou, vložíme bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek.
- 2Přiklopíme, povaříme kapustu do měkka. Před dovařením přidáme nasekanou petrželku, přilijeme mléko, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ihned odstavíme.
- 3Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.