Kapustová polévka se sýrovými noky
120 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyPórek
- 0,5kusKapusta hlávková
- 250gramůKosti vepřové
- 2,5lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1lžíceOcet vinný
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5šálekSýr Čedar
- 1,1šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVývar drůbeží
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMléko plnotučné
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
27 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci. Vložíme najemno nasekaný pórek a zvolna cca 5 min restujeme. Přidáme nasekanou kapustu, kosti a lžíci mouky. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, kmínem a vinným octem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 1 h povaříme.
- 2Mezitím připravíme noky. Do mísy dáme šálek mouky, kypřicí prášek, 2 lžičky soli, nastrouhaný sýr, ušlehané vejce, mléko a jemně nasekanou petrželku. Ze surovin uhněteme pevné těsto a mokrými prsty vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.
- 3Z polévky vyjmeme kosti, dochutíme, přivedeme opět k varu a postupně vkládáme noky. Zvolna vaříme cca 10 min, dokud noky nezdvojnásobí svůj objem.
- 4Rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.