Kapustová polévka se sýrovými noky

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
27 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci. Vložíme najemno nasekaný pórek a zvolna cca 5 min restujeme. Přidáme nasekanou kapustu, kosti a lžíci mouky. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, kmínem a vinným octem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 1 h povaříme.
  • 2
    Mezitím připravíme noky. Do mísy dáme šálek mouky, kypřicí prášek, 2 lžičky soli, nastrouhaný sýr, ušlehané vejce, mléko a jemně nasekanou petrželku. Ze surovin uhněteme pevné těsto a mokrými prsty vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.
  • 3
    Z polévky vyjmeme kosti, dochutíme, přivedeme opět k varu a postupně vkládáme noky. Zvolna vaříme cca 10 min, dokud noky nezdvojnásobí svůj objem.
  • 4
    Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.