Kapustová sekaná pečeně
60 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta hlávková
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůVepřové maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceTuk
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
449 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme kapustu do poloměkka a necháme okapat.
- 2Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou vody, povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně.
- 3K namletému masu přidáme nasekanou kapustu, česnek utřený se solí, bílou omáčku, vejce ušlehaná do pěny a řádně promícháme.
- 4Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a zapečeme v troubě půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.