Kapustové rolády s krevetami
65 min.
Ingredience
- 1lžíceKari koření
- 50gramůMrkev kořen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceEstragon
- 50gramůKedlubna
- 50gramůPórek
- 1kusKapusta hlávková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1kusMango
- 2lžíceNoilly Prat
- 1lžíceVíno portské
- 125mililitrůVývar rybí
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceLimetková šťáva
- 18kusůScampi
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Scampi vyloupeme z krunýřů, u čtyř kousků ponecháme ocasní ploutve. Tmavé střívko odstraníme, scampi důkladně omyjeme. Mimo 4 scampi s ocasní ploutví rozkrájíme ostatní na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme estragon.
- 2Pokrájenou zeleninu blanšírujeme v osolené vodě cca minutu, poté propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Po okapání ji promícháme s nakrájenými scampi. Kapustové listy 2 minuty blanšírujeme v horké vodě, poté propláchneme ve studené vodě.
- 3Kapustové listy osolíme, následně obložíme směsí scampi a zeleniny. Kapustové listy zavineme jako rolády, potřeme tekutým máslem a dusíme v páře přibližně 10 minut.
- 4Mango i šaltoku podusíme na polovičním množství másla. Zaprášíme kari kořením, podlijeme vermutem Noilly Prat a portským vínem. Svaříme na polovinu, přimícháme rybí vývar a necháme trochu vyvařit. Přidáme smetanu a opět zredukujeme.
- 5Omáčku rozmixujeme a pyré rozmícháme se zbytkem másla. Osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou. Scampi s ploutvemi smažíme dvě minuty na olivovém oleji. Kapustové rolády podáváme na omáčce, ozdobené osmaženými scampi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.