Kapustové šátečky se šunkou a sýrem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKapusta hlávková
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůMáslo bylinkové
- 10gramůPažitka
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůŠunka dušená
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a spaříme horkou vodou. Chvíli blanšírujeme, slijeme a necháme okapat.
- 2Oloupanou cibuli, šunku a 2 kapustové listy jemně nakrájíme. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Směs rozdělíme na 12 listů kapusty a navrch položíme kousek bylinkového másla. Listy svážeme do šátečků snítkou pažitky. Zbylou pažitku nasekáme.
- 3Šátečky urovnáme do hrnce, zalijeme vývarem s vínem a vaříme 30 minut. Potom do vývaru vmícháme protlak, cukr, pepř, sůl a pažitku.
- 4Omáčkou přelijeme šátečky na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.