Kapustové špízy
25 min.
Ingredience
- 30gramůZázvor celý
- 500mililitrůVíno bílé
- 3lžičkySůl
- 3kusyFeferony
- 2lžičkyPepř černý celý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůŠunka parmská
- 750gramůKapusta růžičková
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu omyjeme a každou kapustičku nařízneme. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme.
- 2Bílé víno uvedeme do varu se zázvorem, česnekem, solí, feferonkami, celým pepřem a citronovou šťávou. Přidáme kapustičky a podusíme asi 10 minut. Ve vývaru je ponecháme ještě asi 2 hodiny.
- 3Kapustičky vyjmeme, necháme okapat a každou obalíme natenko nakrájenou šunkou. Sýr nakrájíme na kostky a střídavě s kapustou napichujeme na špízy.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.