Kapustové závitky s mletým skopovým masem
70 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 1kusBujón hovězí
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1kusPaprika červená
- 1kusSaturejka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceKečup
- 300gramůSkopová plec
- 2lžíceOlej stolní
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustové listy omyjeme a povaříme asi 3 minuty ve vývaru z bujónu.
- 2Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.
- 3Omyté a očištěné maso pokrájíme a umeleme spolu s vymačkanou žemlí, osolíme, přidáme hořčici, mletou papriku, vše promícháme.
- 4Okapané listy kapusty rozložíme na prkénko, poklademe náplní, proužky papriky, saturejkou a dílky vařeného vejce. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.
- 5Závitky vložíme na rozehřátý olej, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nakonec dochutíme šťávu trochou kečupu.
- 6Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.