Kapustové závitky s mletým skopovým masem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustové listy omyjeme a povaříme asi 3 minuty ve vývaru z bujónu.
  • 2
    Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.
  • 3
    Omyté a očištěné maso pokrájíme a umeleme spolu s vymačkanou žemlí, osolíme, přidáme hořčici, mletou papriku, vše promícháme.
  • 4
    Okapané listy kapusty rozložíme na prkénko, poklademe náplní, proužky papriky, saturejkou a dílky vařeného vejce. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.
  • 5
    Závitky vložíme na rozehřátý olej, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nakonec dochutíme šťávu trochou kečupu.
  • 6
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.