Kapustové závitky s rajskou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 100gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKapusta hlávková
- 2lžíceOlej stolní
- 300gramůHovězí maso mleté
- 200gramůVepřová uzená plec
- 1kusVejce slepičí
- 140mililitrůProtlak rajčatový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme, oddělíme srdíčko a 8 velkých listů, vložíme do misky a spaříme vroucí osolenou vodou. Po chvíli scedíme a necháme okapat.
- 2Do vroucí vody se špetkou soli nasypeme rýži a pomalu vaříme asi 10min, ne úplně doměkka. Scedíme, prolijeme studenou vodou.
- 3Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Polovinu cibule použijeme na nádivku. Dáme ji do mísy, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, mleté maso, rýži, nasekané kapustové srdíčko a vejce. Ochutíme solí, pepřem a promícháme.
- 4Kapustové listy rozložíme na vál, doprostřed každého dáme lžíci nádivky, zabalíme a naskládáme do kastrolu na zbytek cibule. Zalijeme protlakem zředěným trochou vody a zvolna asi 30min podusíme. Nejprve dusíme bez pokličky, ke konci můžeme zakrýt.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.