Kapustové závitky s rajskou omáčkou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu omyjeme, oddělíme srdíčko a 8 velkých listů, vložíme do misky a spaříme vroucí osolenou vodou. Po chvíli scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Do vroucí vody se špetkou soli nasypeme rýži a pomalu vaříme asi 10min, ne úplně doměkka. Scedíme, prolijeme studenou vodou.
  • 3
    Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Polovinu cibule použijeme na nádivku. Dáme ji do mísy, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, mleté maso, rýži, nasekané kapustové srdíčko a vejce. Ochutíme solí, pepřem a promícháme.
  • 4
    Kapustové listy rozložíme na vál, doprostřed každého dáme lžíci nádivky, zabalíme a naskládáme do kastrolu na zbytek cibule. Zalijeme protlakem zředěným trochou vody a zvolna asi 30min podusíme. Nejprve dusíme bez pokličky, ke konci můžeme zakrýt.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.