Kapustové závitky s rybí náplní
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 300gramůFilé rybí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1lžíceStrouhanka
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,25kusKapusta hlávková
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceKečup
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kapustové listy (8 ks) povaříme v osolené vodě 3 minuty, scedíme a necháme okapat.
- 2Omyté porce filé překrájíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom filé na jemno umeleme.
- 3Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji k filé spolu s vejcem, paprikou a nasekanou šalvějí. Vše promícháme a zahustíme trochou strouhanky.
- 4Náplň rozdělíme na kapustové listy, stočíme je a upevníme jehlami.
- 5Zbylé máslo rozehřejeme, přidáme závitky, podlijeme horkou vodou a dusíme ve vyhřáté troubě asi 50 minut. Nakonec k závitkům přilijeme kečup promíchaný se smetanou a prohřejeme.
- 6Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.