Kapustové závitky s rybí náplní

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kapustové listy (8 ks) povaříme v osolené vodě 3 minuty, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Omyté porce filé překrájíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom filé na jemno umeleme.
  • 3
    Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji k filé spolu s vejcem, paprikou a nasekanou šalvějí. Vše promícháme a zahustíme trochou strouhanky.
  • 4
    Náplň rozdělíme na kapustové listy, stočíme je a upevníme jehlami.
  • 5
    Zbylé máslo rozehřejeme, přidáme závitky, podlijeme horkou vodou a dusíme ve vyhřáté troubě asi 50 minut. Nakonec k závitkům přilijeme kečup promíchaný se smetanou a prohřejeme.
  • 6
    Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.