Kapustový nákyp

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
435 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.
  • 2
    Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Odstavíme z ohně a necháme částečně vychladnout.
  • 3
    Do kaše postupně přimícháme žloutky, nasekanou kapustu, sůl, koření a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Nákyp zvolna pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě asi 30 minut.
  • 5
    Podáváme s různými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.