Kapustový nákyp
60 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 3kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
435 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.
- 2Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Odstavíme z ohně a necháme částečně vychladnout.
- 3Do kaše postupně přimícháme žloutky, nasekanou kapustu, sůl, koření a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 4Nákyp zvolna pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě asi 30 minut.
- 5Podáváme s různými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.