Kapustový nákyp s rýží
80 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20dekagramůSalám měkký
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 20dekagramůRýže loupaná
- 10dekagramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 15dekagramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
47 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na zpěněnou cibuli vložíme rýži, osmahneme krátce, zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme do změknutí.
- 2Opláchneme kapustu, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme.
- 3Poté necháme vychladnout. Zchladlou kapustu nakrájíme na nudličky a smícháme s nakrájeným salámem na kostičky.
- 4Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu rýže, vrstvu kapusty se salámem, pokapeme olivovým olejem a nastrouháme sýr.
- 5Navrch dáme vrstvu rýže a nastrouhaný sýr.
- 6Zapečeme 20 minut v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.