Kapustový nákyp s uzeným masem
60 min.
Ingredience
- 600gramůKapusta hlávková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 120gramůStrouhanka
- 200gramůUzené maso vařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
58 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.
- 2Máslo utřeme se žloutky, přidáme strouhanku pokropenou mlékem, drobně nakrájené uzené maso, kapustu, sůl a pepř. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 30 minut.
- 4Podáváme s různými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.