Kapustový špenát
35 min.
Ingredience
- 600gramůKapusta kadeřavá
- 800mililitrůVoda pitná
- 60gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
649 mg
Postup přípravy
- 1Otrháme listy kadeřávé kapusty, vykrojíme žebra, listy vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 7 minut povaříme. Listy scedíme a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, rozmícháme v tuku a usmažíme cibulovou jíšku. Kapustové listy posekáme na jemno, přidáme do pánve, zalijeme mlékem, provaříme, ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a podusíme, až špenát zhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.