Kapustový svítek s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůKapusta hlávková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůUzené maso vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omytou, najemno nakrájenou kapustu a bez přidání vody ji zvolna dusíme doměkka. Dušenou kapustu odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, česnek utřený se solí, pepř, mouku, žloutek a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- 2Hmotu rozprostřeme na olejem vymazanou pánev a svítek zvolna opečeme po obou stranách.
- 3Po vychladnutí svítek nakrájíme na kostky a krátce povaříme ve vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.