Kapustový svítek s uzeným masem

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omytou, najemno nakrájenou kapustu a bez přidání vody ji zvolna dusíme doměkka. Dušenou kapustu odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, česnek utřený se solí, pepř, mouku, žloutek a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Hmotu rozprostřeme na olejem vymazanou pánev a svítek zvolna opečeme po obou stranách.
  • 3
    Po vychladnutí svítek nakrájíme na kostky a krátce povaříme ve vývaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.