Karamelová celerová polévka

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer, cibuli a čekanku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci zpěníme máslo a cibuli, přidáme 1 lžíci třtinového cukru a za stálého míchání jej zkaramelizujeme, přimícháme a dusíme 3-5 minut zeleninu a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Celerové omyté lístky otrháme od stonku a odložíme na ozdobu.
  • 3
    Dochutíme solí a mletým kmínem.
  • 4
    Vaříme přibližně 5 minut, ozdobíme každou porci celerovými lístky a podáváme.
  • 5
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 6
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 7
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 8
    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 9
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 10
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 11
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.