Karamelová omáčka na červeném víně
25 min.
Ingredience
- Máslová omáčka na červeném víně
- 2kusyCibule
- 2lžíceCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- 1gramTymián čerstvý
- 250mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVíno portské
- 200mililitrůČervená řepa sterilovaná
- 2kusyCibule
- 2gramyCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůOcet Sherry
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramPetržel - nať
- 1gramSůl
- 250mililitrůVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme v kastrůlku, přisypeme k němu cukr. Počkáme až cukr zkaramelizuje, poté přidáme cibuli a promícháme. Vše podlijeme šťávou z červené řepy, vínem, octem a promícháme. Nyní celou směs přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. Poté zahustíme máslovou omáčkou na červeném víně. Karamelovou omáčku ještě promícháme s nasekanou petrželkou, dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k pečenému kuřeti.
- 2Máslová omáčka na červeném víně: cukr nasypeme do hrnce, pomalu prohříváme a promícháváme. Jakmile zkaramelizuje, přidáme do něj na poloviny koleček pokrájenou cibuli. Obalíme ji v karamelu, poté smícháme s červeným vínem. Vše přivedeme k varu. Jakmile se tekutina odpaří na polovinu, přilijeme portské víno, ochutíme tymiánem. Opět necháme přebytečnou tekutinu odpařit. Jakmile v hrnci zůstane jen přibližně 150 ml, přecedíme. Do ještě teplé tekutiny zašleháme ztuhlé máslo, nakrájené na kostičky. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.