Karamelová tykev s limetkou
31 min.
Ingredience
- 600gramůTykev
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusFeferony
- 1kusLimetka
- 1lžíceDýňová semínka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Dužinu z oloupané tykve nakrájíme na hranolky. V kastrolu rozehřejeme olej a máslo. Vložíme nakrájenou tykev, poprášíme cukrem a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Potom přidáme očištěné cibulky nakrájené na kolečka, nasekanou feferonku, nudličky limetkové kůry a dýňová semínka. Vše opékáme 1 minutu.
- 2Nakonec do pokrmu prolisujeme česnek a přilijeme šťávu z celé limetky. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Zeleninu upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.