Karamelový bujon s divokou rýží

175 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
12 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem uvaříme černou rýži: 1/3 šálku černé (divoké) rýže důkladně propláchneme vodou. Dáme do menšího hrnce, zalijeme 2.5 dl vody a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 30 - 40 minut a necháme pod pokličkou dojít.
  • 2
    Cibuli a čekanku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    V hrnci zpěníme máslo a cibuli, přidáme 1 lžíci třtinového cukru a za stálého míchání jej zkaramelizujeme, přimícháme čekanku a pak zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Dochutíme solí, mletým kmínem, přidáme uvařenou černou rýži, posypeme každou porci petrželkou a podáváme.
  • 4
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 5
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 6
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 7
    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 8
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 9
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 10
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.