Karbanátek smažený

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
385 mg
Cukr
515 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme s cibulí a osolíme. Přidáme pepř, drcenou majoránku, utřený česnek, rozmíchané vejce, strouhanku a prosátou mouku. Vše dobře promícháme a pokud je vzniklá směs příliš hustá, zvlhčíme ji vodou.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v mouce, ve směsi vajec rozmíchaných s mlékem a ve strouhance a zvolna je usmažíme do zlatavé barvy.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Karbanátek smažený
Klasika v našich jídelnách a meníčkových restauracích. Tento recept je i Recepturách teplých pokrmů, takže není co zkazit. Já někdy přidávám místo strouhanky a mouky máčenou starší žemli, ale rychlejší je tento postup. V ingrediencích bych spíš uvedla, že vody přidat dle potřeby. Stačilo podstatně méně. V ingrediencích chybí gramáže trojobalu, je tam uvedené jen mléko a mizivé množství oleje. Takže na 10 porcí : 100 g hladké mouky, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g strouhanky a 200 g tuku na smažení. Tento recept jinak můžu doporučit. 😉