Karbanátek smažený
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1gramMajoránka
- 40gramůVejce slepičí
- 10gramůČesnek
- 300gramůVepřový ořez
- 100mililitrůMléko polotučné
- 30gramůSůl
- 400gramůHovězí maso přední
- 60gramůStrouhanka
- 1litrVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
385 mg
Cukr
515 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme s cibulí a osolíme. Přidáme pepř, drcenou majoránku, utřený česnek, rozmíchané vejce, strouhanku a prosátou mouku. Vše dobře promícháme a pokud je vzniklá směs příliš hustá, zvlhčíme ji vodou.
- 2Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v mouce, ve směsi vajec rozmíchaných s mlékem a ve strouhance a zvolna je usmažíme do zlatavé barvy.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Karbanátek smažený
Klasika v našich jídelnách a meníčkových restauracích. Tento recept je i Recepturách teplých pokrmů, takže není co zkazit. Já někdy přidávám místo strouhanky a mouky máčenou starší žemli, ale rychlejší je tento postup. V ingrediencích bych spíš uvedla, že vody přidat dle potřeby. Stačilo podstatně méně. V ingrediencích chybí gramáže trojobalu, je tam uvedené jen mléko a mizivé množství oleje. Takže na 10 porcí : 100 g hladké mouky, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g strouhanky a 200 g tuku na smažení. Tento recept jinak můžu doporučit. 😉