Karbanátky dušené s hráškem
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůVepřová plec
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1šálekHrášek
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSlanina vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso rozkrájené na kostky dvakrát umeleme se žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými. Přidáme slaninu rozkrájenou na drobno, okořeníme, osolíme a vmícháme rozšlehaná vejce. Směs řádně rozmícháme a pokud je třeba, přisypeme strouhanou housku. Necháme chvilku odstát.
- 2Poté vytvoříme stejně velké karbanátky a opečeme je po obou stranách na rozehřátém sádle. Opečené karbanátky uložíme někde na teple.
- 3V tuku, který zbyl po opékání, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme do hladké omáčky. Poté do omáčky přidáme karbanátky a dusíme půl hodiny.
- 4Na samý závěr dušení přidáme do omáčky hrášek.
- 5Jako přílohy podáváme brambory a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.