Karbanátky jehněčí s mátou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
820 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy dáme mleté jehněčí maso a promícháme s nasekanou cibulí, polovinou mátového želé a strouhankou. Osolíme, opepříme a vytvoříme pevnou směs.
  • 2
    Směs rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme karbanátek. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 30 minut.
  • 3
    Rozpálíme gril, na mřížku grilu položíme fólii na pečení a navrch dáme karbanátky. Grilujeme 8 minut z každé strany.
  • 4
    V misce smícháme jogurt, čerstvou mátu, nakrájenou okurku a zbylé mátové želé. Přikryjeme a dáme vychladit do lednice.
  • 5
    Karbanátky necháme okapat a podáváme teplé se zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.