Karbanátky jehněčí s mátou
60 min.
Ingredience
- 350gramůJehněčí maso mleté
- 1kusCibule
- 4lžíceStrouhanka
- 3lžíceMátové želé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceJogurt krémový bílý natur
- 3lžíceOkurka salátová
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
820 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy dáme mleté jehněčí maso a promícháme s nasekanou cibulí, polovinou mátového želé a strouhankou. Osolíme, opepříme a vytvoříme pevnou směs.
- 2Směs rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme karbanátek. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 30 minut.
- 3Rozpálíme gril, na mřížku grilu položíme fólii na pečení a navrch dáme karbanátky. Grilujeme 8 minut z každé strany.
- 4V misce smícháme jogurt, čerstvou mátu, nakrájenou okurku a zbylé mátové želé. Přikryjeme a dáme vychladit do lednice.
- 5Karbanátky necháme okapat a podáváme teplé se zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.