Karbanátky s cibulovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 1kusŽemle tuková
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
47 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žemli namočíme do vody a vymačkáme. 1 oloupanou cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci másla. Žemli i cibuli promícháme s mletým masem, přidáme vejce, papriku, hořčici, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky.
- 2Zbylé cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na lžíci másla. Přilijeme vývar, víno a povaříme 10 minut.
- 3Karbanátky smažíme na lžíci másla a lžíci oleje asi 8 minut po obou stranách. Omáčku osolíme, opepříme a podáváme ke karbanátkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.