Karbanátky s jablkovou náplní
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej stolní
- 550gramůHovězí maso mleté
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicCitronová šťáva
- 30gramůKřen
- 4lžíceRajčatová šťáva
- 2krajíceChléb toastový
- 1kusVejce slepičí
- 1kusJablka
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje. Chléb rozdrobíme, promícháme s cibulí, masem, vejcem a lžící nasekané petrželky. Směs osolíme a opepříme.
- 2Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dáme do zapékací mísy a pokapeme 1 lžící oleje, 4 lžícemi citronové šťávy a rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a pečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut.
- 3Oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na kostičky. Vmícháme citronovou šťávu, nastrouhaný křen a lžíci nasekané petrželky.
- 4Z masové hmoty vytvarujeme 12 karbanátků a naplníme je jablkovou směsí. Karbanátky smažíme asi 8 minut na 2 lžících oleje.
- 5Na talíře upravíme brambory a karbanátky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.