Karbanátky s jablkovou náplní

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje. Chléb rozdrobíme, promícháme s cibulí, masem, vejcem a lžící nasekané petrželky. Směs osolíme a opepříme.
  • 2
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dáme do zapékací mísy a pokapeme 1 lžící oleje, 4 lžícemi citronové šťávy a rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a pečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut.
  • 3
    Oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na kostičky. Vmícháme citronovou šťávu, nastrouhaný křen a lžíci nasekané petrželky.
  • 4
    Z masové hmoty vytvarujeme 12 karbanátků a naplníme je jablkovou směsí. Karbanátky smažíme asi 8 minut na 2 lžících oleje.
  • 5
    Na talíře upravíme brambory a karbanátky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.