Karbanátky s nivou
20 min.
Ingredience
- 150gramůHovězí maso mleté
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 30gramůOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaProvensálské koření
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
56 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí maso v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a ovesnými vločkami. Hmotu osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Dobře promícháme, vytvarujeme karbanátek, uděláme v něm dvě prohlubně, karbanátek obalíme ve strouhance a na oleji smažíme z obou stran.
- 2Když začne karbanátek zlátnout, přeložíme ho na plech vyložený papírem, do důlků nadrobíme nivu a pod rozehřátým grilem necháme sýr rozpustit. Karbanátek hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.