Karbanátky se sýrem a slaninou
30 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůAnglická slanina
- 350gramůMaso mleté - mix
- 200gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 1lžičkaMajoránka
- 6lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1331 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
101 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nadrobno nakrájíme sýr a slaninu. V míse smícháme mleté maso se strouhankou, vejcem, solí, pepřem a majoránkou. Když je směs téměř spojená, přidáme nakrájený sýr a slaninu.
- 2Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které klademe stranou na talíř.
- 3V pánvi rozpálíme olej, na kterém na mírném ohni opečeme karbanátky, zhruba 2 - 2.5 minuty z každé strany.
- 4Hotové karbanátky necháme oschnout na ubrousku a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 24. 2. 2015
Vyzkoušeno a chválím, moc chutné :)