Karbanátky v hnědé omáčce
55 min.
Ingredience
- 600gramůMaso mleté - mix
- 1kusRohlíky bílé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůStrouhanka
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVoda pitná
- 2gramyNové koření mleté
- 1kusBobkový list
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
73 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mix mletého masa smícháme s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce.
- 2Jednu cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na 20 g másla. Přidáme ji k mletému masu společně se solí, vejcem, pepřem a prohněteme do hmoty. Vypracujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
- 3V kastrolu na zbylém másle osmažíme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.