Karbanátky ve smetanové omáčce
40 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- smetanová omáčka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
536 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté maso se smetanou, strouhankou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků.
- 2Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na zpěněném másle a vyjmeme.
- 3Do výpeku vsypeme hladkou mouku, přidáme mletou papriku, zamícháme a přilijeme rozmíchanou smetanu. Omáčku necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
- 4Karbanátky vložíme do omáčky a zvolna chvíli podusíme. Při podávání ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.