Karbanátky z brambor a květáku

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
  • 2
    Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku.
  • 3
    V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme.
  • 4
    Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme.
  • 5
    Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny.
  • 6
    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala.
  • 7
    Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.