Karbanátky z brambor a květáku
70 min.
Ingredience
- 230gramůBrambory
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 230gramůKvěták
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 15gramůAnglická slanina
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
- 2Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku.
- 3V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme.
- 4Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme.
- 5Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny.
- 6Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala.
- 7Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.