Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůBrambory
- 40gramůSýr Parmezán
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový
- 50gramůAnglická slanina
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 230gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme na kaši.
- 2Květák vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Scedíme a vmícháme rozmačkané brambory. Přidáme parmezán, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme.
- 3Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme do bramborové směsi. Z bílků vyšleháme měkký sníh a opatrně vmícháme do bramborové hmoty.
- 4Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a tvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opékáme 3-5 minut dozlatova z každé strany.
- 5Hotové karbanátky posypeme opečenou slaninou, poprášíme paprikou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.