Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Květák vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Scedíme a vmícháme rozmačkané brambory. Přidáme parmezán, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme.
  • 3
    Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme do bramborové směsi. Z bílků vyšleháme měkký sníh a opatrně vmícháme do bramborové hmoty.
  • 4
    Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a tvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opékáme 3-5 minut dozlatova z každé strany.
  • 5
    Hotové karbanátky posypeme opečenou slaninou, poprášíme paprikou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.